O jakich rzeczach należy pamiętać montując separator tłuszczu

Branża gastronomiczna w naszym kraju ma dużo obowiązków, jakie są do dopełnienia. Jednym z nich jest dbanie o odpowiednią jakość odprowadzanych ścieków do kanalizacji, a to regulują odpowiednie przepisy. Jeżeli jakaś kuchnia używa duże ilości różnych tłuszczy, to wówczas nie można takich ścieków bezpośrednio odprowadzać, a wcześniej muszą one być dobrze oczyszczone.

Do tego są wykorzystywane specjalne separatory, których montaż będzie w większości lokali konieczny. Jeżeli jakaś restauracja czy bar tego typu sprzęt musi zainstalować, to należy to zrobić w odpowiedni sposób. Ważne jest przede wszystkim to, żeby przegląd separatorów miał łatwy dostęp. Firmy oferujące takie usługi posiadają wprawdzie odpowiedni sprzęt, lecz czasami zdarzają się sytuacje, że nawet on nie pomoże.

Wtedy trzeba w jakiś inny sposób sobie poradzić, lecz z tym wiązać się też będzie zupełnie inna czyszczenie separatorów cena za nietypowe usługi. Tak więc jeżeli ktoś nie ma ochoty przepłacać, to musi wykonać wszystko zgodnie z wytycznymi. Regularne czyszczenie separatorów jest bardzo ważne, gdyż zbiorniki separatorów dość szybko się zapychają.

Jeśli przez dłuższy czas tłuszcz nie zostanie z nich odciągnięty, to w pewnej chwili może się zacząć przelewać do kanalizacji, a to grozi poważnymi konsekwencjami. Częstotliwość przyjazdów najlepiej uzgadniać z firmą, która się będzie tym zajmowała. A uzależnione to powinno być od pojemności separatora i ilości ścieków, jakie będą do odfiltrowania.

🧾 ARTYKUŁ SPONSOROWANY
Dodaj komentarz
Możesz także polubić

Dbanie o rzęsy z odżywką

Długie rzęsy to kluczowa cecha kobiecości. Zdecydowanie najpiękniejsze nie są sztuczne rzęsy, ale naturalne. Jak dbać o nasze rzęsy? Jakie kosmetyki powinniśmy brać, aby poprawić ich kondycję, wydłużyć i podkręcić?…
Wyświetl post